Husbil i skärgården

Stockholm är en fantastiskt fin stad med många turistattraktioner, och är kanske en mycket lockande resedestination på grund av det stora utbudet av modebutiker, goda restauranger samt nattliv. Men det som inte får glömmas är att Stockholm är unikt på ett helt annat sätt, utöver stadslivet. Skärgården som består av cirka 30 000 öar innebär att det finns mer än endast innerstaden att utforska i Stockholm. Det är väldigt enkelt att ta sig runt i Stockholm och om man inte letar efter hotell och kanske istället vill utnyttja de campingmöjligheter som Stockholm erbjuder är husbilar ett väldigt passande alternativ.

SkandiTrip där jag och familjen valde att hyra husbil i Stockholms skärgård hade ett fantastiskt utbud på husbilar, och med en utmärkt service och guidning hittade vi den modell som passade oss bäst. På det sättet kunde vi njuta och ta del av Stockholms skärgård på allra bästa sätt. Hyrningen var enkel och eftersom att uthyrningsstationen låg nära till tågstationen var det smidigt att ta sig dit.

När vi var ute med husbilen åkte vi runt till flera olika ställen, och det enda negativa var att vi inte hann uppleva fler ställen. Som tidigare nämnts är Stockholms skärgården enormt stor och det krävs mycket för att hinna uppleva allt. Därför är en rekommendation, som jag även själv tänker följa, att hyra igen vid ett annat tillfälle. Dessutom, nur när jag vet hur smidigt det var att hyra husbil är det definitivt något familjen och jag vill göra. Det första stället vi besökte var Långholmens husbilscamping, i södra Stockholm. Det som var bra med denna plats var att den trots nära till storstaden, även hade strand och Mälarens friska vatten inom räckhåll.

Camping i Stockholm

Vår andra destination var Ängby camping, beläget i Bromma väster om Långholmens campingplats. Det som jag uppskattade med Ängby camping var att man inte fick samma känsla av storstad som vid Långholmen. Därför rekommenderar jag denna campingplats till er som vill ha lite mer av den där friluftlivskänslan. Något som vi aldrig gjorde men kanske borde ha tagit nytta av, är Drottningholms Slott som ligger cirka 10 minuter bort med husbilen. En fantastisk möjlighet att ta del av lite historia och den häftiga arkitekturen. Känner man sig lite spontan kan man åka bara några minuter bort för att spela golf på kunglig mark på Kungliga Drottningholms Golfklubb.

Den sista campingplatsen vi besökte i Stockholm var First Camp City Stockholm, som befinner sig mellan Skarpnäck och Tyresö. Resan från Ängby camp till denna campingplats tar ungefär 30 minuter men med de olika reservaten som finns omkringliggande kan det vara en bra idé att kanske stanna på ett av dem för att gå i den fina skogen och röra på benen lite grann. Det som var annorlunda på First Camp City i förhållande till de tidigare ställena vi besökte, var den lilla insjön Flaten Runt som befinner sig precis vid campingplatsen. Även vid campingen finns ett till reservat, Flatens naturreservat. Precis som vid Ängby Camping finns det möjlighet för lite sport vid First Camp City. Vid badplatsen finns nämligen en padelbana alternativt ett ute gym.

Sugen på livet med husbil

Husbilslivet har formligen exploderat i popularitet senaste åren. Det kan erfarna Mats på Husbilsmäklaren vittna om. Husbilsmäklaren finns i Stockholm och arbetar med husbilsförmedling där privatpersoner kan sälja sin begagnade husbil. ”Vi har upplevt några år med väldigt stor efterfrågan på husbilar. Våra kunder kommer från hela landet eftersom vår förmedlingsprocess är trygg och säker både för säljare och köpare av husbilar”. På marknaden finns husbilsmodeller för alla olika familjers önskemål: större alkovhusbilar, mindre plåtisar eller halvintegrerade husbilar med 2-4 sängplatser.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: