55:e upplagan av Tjörn Runt by COWI seglas lördagen 18 augusti och bjuder på tre banor och fyra klasser. Förra årets totalvinnare på Classic-banan, Johan Davidsson från Långedrag, deltar med sin Smaragd.

Totalvinnaren på Coastal-banan, Anders Dahlsjö från Lerkil, finns även han på startlinjen. Oavsett om man deltar på havet eller som publik på land – det blir spännande.

– Vi fortsätter vår satsning på att få fler att kappsegla. I Cruising klass är tanken att det blir kappsegling i ett lugnare tempo som vi hoppas passar även de som inte har så stor erfarenhet av kappsegling, berättar Anders Torén som är projektledare för Tjörn Runt by COWI.

Årets upplaga av Tjörn Runt by COWI bjuder på fyra klasser. Classic seglas på ursprungsbanan med snabbaste möjlig väg runt Tjörn och Coastal har en längre bana som de större båtarna ofta väljer. Klassen Cruising är med utom tävlan, utan krav på mätbrev och till för alla som vill delta för att ha roligt. De seglar den klassiska banan runt Tjörn. I år deltar även båttypen 505 som egen klass. De kommer att segla en egen bana där de rundar Åstol för att därefter segla tillbaka in till Stenungsund med målgång utanför StSS klubbhamn.

Bilden: Seglarna möts av en fantastisk publik i Kyrkesund. Foto Elisabeth Stensby.

Läs hela notisen

Källa: Batliv.se