Start idag, måndag 5 augusti 2019 i Lysekil

Den fjortonde upplagan av Lysekil Women’s Match, med start idag den 5 augusti och pågår till och med lördag 10 augusti.
En tävling där världens bästa kvinnliga seglare sätter kurs mot mästartiteln och prissumman på 300 000 SEK. Årets VM-status ger tävlingen ytterligare imponerande höjd och bjuder in omvärlden och världseliten till sommarstaden Lysekil. Det skriver arrangörerna på sin sajt och fortsätter: Här möts några av världens bästa seglare i en prestigefylld tävling, semesterfirare i en fartfylld folkfest och företag i ett rikt och innovativt nätverk. Gemensamt är glädjen, sommaren och det sportsliga äventyret.

Vinjettbilden är hämtad från sajten VM i Lysekil, där bland annat tävlingsdeltagarna presenteras.
Sajten hittar man HÄR!

Tankfartyget MT Mercurius gästar Lysekil

Dessutom – torsdag 8/8 i Lysekil – öppet skepp ombord på Preems nya tankfartyg MT Mercurius. 

På FB-sajten Satsa på Sjöfart står det: Under Lysekil Women’s Match ligger Preems nya tankfartyg MT Mercurius vid Anderssons Kaj mitt inne i centrala Lysekil. MT Mercurius har öppet fartyg mellan 10.00-16.00.

På Anderssons kaj kommer det också att finnas en utställning med roliga aktiviteter, där bland annat högskolorna Chalmers och Linné är på plats med sina fartygssimulatorer, en hoppborg för de minsta mm.

Det Sirius byggda tankfartyget MT Mercurius är byggt med den senaste skrovdesignen och ett effektivt maskineri vilket innebär att miljöpåverkan för sjötransporter reduceras. Vill du veta mer? Kom ombord och träffa besättningen. Välkomna!

Mer om Satsa på sjöfart på FB-sajten här! Samt evenemanget 8/8 2018 här!

Källa: Lysekil Women´s Match och Satsa på sjöfart