Det kom ett mejl från Louise Westerberg, skärgårdsbonde på Ormön i Gräsö södra skärgård:

”Kursdag om Utomhusmatlagning på Stendörrens Naturreservat.

Den 20 Mars var de en kursdag om utomhusmatlagning.
Vi var ett tiotal personer från lite olika landsbygdsföretag som
samlades och deltog i kursen.

Kursen arrangerades av Länsstyrelserna i Sörmland, Västmanland,
Uppsala, Stockholm och Örebro län och ingår i ett projekt ” Smakrik blomstrande
besöksnäring”.

Det var  Åsa Hagberg , ÅSA´s smaker från landet, som ledde kursen. Vi
hjälptes åt att laga lunch över öppen eld, baka bröd och
eftermiddagsfikat med hemgjorda semlor, som vi avnjöt med kokkaffe.

Vi hade trevliga disskutioner om att använda så mycket lokala råvaror
som möjligt och pratade om regler och vad man kanske bör tänka på.

Vi fick även en trevlig guidning i reservatet och gick över
hängbroarna mellar öarna.

Alltid trevligt att träffa andra och utbyta ideer och erfarenheter.

Louise Westerberg- skärgårdsbonde från Ormön, i norra Roslagens skärgård.”

Och för den som vill veta vad man får göra utomhus när man lagar mat och tar betalt finns särskilda branschriktlinjer framtagna som är godkända av Livsmedelsverket:

Branschriktlinjer_utomhusmatlagning

Utomhusmatlagning!
Foto: Louise Westerberg

Stendörrens naturreservat Foto: Louise Westerberg