Tommy och Annelie Pettersson har drivit Ica Utö i hela 40 år. Men tiden går fort när man har roligt, som paret skriver i ett utskick till de många trogna kunderna där de meddelar att verksamheten lämnas över till sönerna Rickard och Johan.

Skratten, de förtroliga samtalen och fikastunderna vintertid med kunderna, det traditionella julfirandet och de uppskattade bowlingturnéringarna är några av de inslag som handlarparet kommer att minnas och sakna efter alla år. Men de lämnar över verksamheten i trygga händer – sönerna som nu tar över har varit involverade i butiken sedan barnsben.

– Ja, de har gått Ica-skolan så de är fullärda. Johan och Rickard har jobbat här sedan de var födda kan man säga. Det känns jätteskönt att lämna över i och med att grabbarna är så motiverade, säger Tommy Pettersson.

Någon speciell tillställning i samband med överlämningen kommer enligt Tommy inte att ske.

– Nej, vi smyger oss undan bara och försöker hålla oss härifrån, skrattar han och lägger till att någon brist på sysselsättning tror han inte att han kommer ha framöver. Sedan 1979 kör han bland annat sjötaxi och kommer att göra det även i fortsättningen.

De nya ägarna ser fram emot att få driva butiken på egen hand efter nyåret.

– Det kommer att bli hur roligt som helst, säger Rickard Pettersson. Vi kör väl på precis som vanligt, det kommer inte bli någon stor förändring. Jag och brorsan har ju gjort det här i många år nu så det känns ganska stabilt. I början ligger vi nog lite lågt, men vi kommer säkert att hitta på massor av nya, roliga saker lite längre fram.

Richard, Johan och Johans fru Elinore Richter har även tagit över taxiverksamheten inklusive skolskjutsen på Utö med det nya namnet Utö land och sjötaxi AB, där även pappa Tommy kommer att medverka.

Källa: Tidningen Skärgården, läs artikeln HÄR

Läs mer om Utö HÄR och se bilder från webkameran

Utö webkamera 30/12 -18