Inför stundande julhelg bjuder Tidningen Skärgården sina läsare på några sista-minuten-tips, via Utö.

Det är få högtider under året som är så starkt förknippad med matlagning och prestationsångest, skriver Tidningen Skärgården.
– Det har nog väldigt mycket med tradition att göra att det blivit så. Det finns liksom i oss en föreställning om hur julen ska vara. Man vill att det ska vara på samma sätt som det alltid har varit, säger Martin Andersson, kökschef på Utö Värdshus.

Ostbomb på Utö Värdshus.
Foto: Andreas Hagelin / Tidningen Skärgården

Flera recept

Men så här bara dagar innan självaste julafton är tiden knapp för förberedelser. Och i skärgården är det inte säkert att alla råvaror till julbordet finns att köpa i ö-butiken (om den är vinteröppen eller ens finns någon, Bryggans anm.). Men du kan vara lugn, julbordet måste inte digna av olika delikatesser och godsaker för att det ska bli en god jul, skriver tidningen vidare och bjuder på flera recept i sista minuten.

Poststrul?!?

Och till alla prenumeranter, på skärgårdsöar, som väntar på sin tidning sen igår kan Skärgårdsbryggan meddela att den i alla fall är med på dagens postbåtsrunda i Värmdöskärgården och snart landar i postlådan. Huruvida postutdelningen av tidningen fungerar på fastlandet återstår att se…

Läs Tidningen Skärgårdens artikel med flera recept på rätter och julgodis här!

God Jul!

Med detta passar Skärgårdsbryggan att önska alla läsare en God Jul! Nästa notisomgång kommer efter julottan.