Nu drar Allsvenskan Segling igång för säsongen. Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar gör upp om mästartiteln i de fyra deltävlingar som står på programmet. Första omgången avgörs hos 100-årsjubilerande Strängnäs 18–20 maj.

Allsvenskan avgörs i fyra deltävlingar spridda över landet. Efter Strängnäs står Malmö på tur. De arrangerar sin deltävling 31 maj–2 juni i Limhamn. Tredje deltävlingen arrangeras, precis som 2018, i Örnsköldsvik 23–25 augusti och sist ut är Västerås som tar sig an finalen i allsvenskan 13–15 september.

Lagom till allsvenskans premiärhelg har arrangerande Strängnäs Segelsällskap hunnit fylla 100 år. Detta kommer självklart att uppmärksammas på Ångbåtsbron som återigen blir bas för tävlingen. Förra gången allsvenskan seglades i Strängnäs (2017) blev platsen och den omedelbara närheten till banan mycket uppskattad av både de tävlande lagen och besökarna. Denna gång tas ännu ett steg närmare arenasegling, med en läktare på plats och en omfattande satsning på livestreaming via webben.

Foto: Tommi Rotonen, Strängnäs segelsällskap

Läs hela notisen

Källa: Batliv.se