Som Brygganredaktör får man surfa runt för att leta intressanta nyheter och inte så sällan hittar vi inslag från åländska media. Åland har ju en lång och stolt sjöfartstradition och den bevakas och skildras på flera olika ställen. En bra sida är Ålands sjöfart på Facebook, varifrån nedanstående inslag kommer.

Så här presenterar man sig:

Ålands Sjöfart grundades 1939 och handlar om shippingen i Östersjön och resten av världen. Här möter du företagen, människorna och fartygen som gör skillnad till sjöss och på land. Ålands Sjöfart rf. verkar för att främja intresset för åländsk sjöfart. Sjöfarten är Ålands allra viktigaste näringsgren och har sedan hundratals år tillbaka format ålänningarna och gjort landskapet till ett naturligt sjöfartscenter i Östersjön. Med hjälp av kunskap, mod och pålitlighet har den åländska shippingen byggt ett rykte som når över hela världen. I dag märks det särskilt bland de allt fler underleverantörer som säljer högt specialiserade tjänster till rederier.

Och så här skriver man om radiodokumentären om M/S Karelia:

Att havet inte bara är en givare utan också en tagare vet vi. Ändå glömmer vi. Den 23 mars 1986 dog sex av femton besättningsmän efter att Lundqvist Rederiernas M/S Karelia drabbats av lastförskjutning vid Gotska Sandön. Detta radioprogram om katastrofen är välgjort, dramatiskt och omskakande och perfekt helglyssning. Redaktör är Roger Bengtsson och programmet som sänts av bland andra Ålands Radio är från 1986.

Lyssna på radiodokumentären HÄR