Cykelfärjan M/S Dessi

M/S Dessi heter cykelfärjan som varje dag i sommar har tagit ungefär 600 resenärer till Öland. Färjan är just nu det enda säkra alternativet för cyklister som vill ta sig med kollektivtrafik över Kalmarsund. Cykel får du nämligen inte ta med på stadsbussarna över bron från Kalmar. Det rapporterar SVT Nyheter Småland.

Ingen cykelbana på Ölandsbron

Det har aldrig funnits en cykelbana på Ölandsbron. Inte heller bussen tycks vara ett alternativ för cyklister, eftersom cyklar endast får tas ombord på regionbussarna om det finns utrymme för dem.
– Ja, det går att ta med cykeln på bussen. Men bara i mån av plats, säger Karolina Höckerfelt, pressansvarig på Kalmar länstrafik.

Barn under 13 år får åka gratis med färjan

Med nya förändringar som kommer att träda i kraft nästa år, får barn under 13 år åka gratis med färjan. Detta står skrivet i ett avtal mellan M/S Dessi, KLT och Färjestadens Företagsgrupp och sträcker sig fem år framåt med option på ytterligare två år. Personal på M/S Dessi ser optimistiskt på framtiden.
– Vi har förlängt kontraktet med fem år och med så bra väder som vi har haft i sommar kan troligtvis fler välja färjan om vi har mycket sol nästa år, säger Fredrik Block, befälhavare på M/S Dessi, till SVT Småland.

Källa: SVT Nyheter Småland, se hela inslaget här!
Ingressbild: M/S Dessi Foto: Ressel Rederi AB