Årets Båtklubb firades på Båtmässan i Göteborg 3 februari 2018. Det är Grundsunds Båtklubb, som mottog priset av Svenska Båtunionens ordförande, Bengt Gärde.

Årets Båtklubb är den finaste utmärkelse en svensk båtklubb kan få. Tidningen Båtliv med sina 140 000 läsare tar fram den bästa båtklubben varje år och belönar denna med ett digert prisbord med båttillbehör.

Årets vinnande klubb fick båttillbehör och värdecheckar till ett värde av cirka 150 000 kr. dessutom fick de en specialgjord skylt att hänga på klubbhuset. Skylten är gjord i ädelträ och komposit av båtbyggaren Thore Berntson och i sig ett fantastiskt hantverk.

Utmärkelsen ges till en båtklubb, ansluten till något av SBU:s båtförbund, som i sitt arbete har skapat goda förutsättningar för gott kamratskap, trivsam samvaro, gott sjömanskap, sjösäkerhet och förståelse för en god miljö hos sina medlemmar.

– Det här är en väldigt rolig nyhet för oss. Vi trodde inte att chanserna var så stora, men blev desto gladare för att få den här utmärkelsen, säger Kjell Göthesson, ordförande i Grundsunds Båtklubb.

Grundsunds Båtklubb mottog priset som Årets Båtklubb 2017 på Båtmässan i Göteborg lördagen 3 februari 2018. Foto: Båtliv.se

Läs hela notisen

Källor: Svenska Båtunionen och båtliv.se