Onsdagen den 28 februari bjuder Landsbygdsnätverket arbetsgrupp Integration in till ett webbinarium – Så här får vi bättre kollektivtrafik på landsbygderna. Under ett par intressanta timmar får du lära dig mer om, och inspireras av, olika lösningar för kollektivt åkande som etablerats runt om i landet. På bilden syns en buss, men i samtalet deltar även Britt Fogelström, boende på Möja i Stockholms skärgård och sekreterare i SIKO och aktiv i föreningens sjötrafikgrupp. Det borgar för att även kollektivtrafik till sjöss kommer att behandlas i webbinariet.

När: Onsdagen den 28 februari 2018 kl. 13.30 – 16.15

Var: Allt du behöver är en dator så du kan delta varifrån du vill

Kontakt: Nils Lagerroth, 036-15 62 15

Anmälan senast: 23 februari. Det är enkelt att delta i våra webbinarier. Allt du behöver är en dator och uppkoppling och du kan sitta var du vill. När du anmält dig skickar vi en inloggningslänk så att du smidigt kan komma in i webbinariet.

Nya möjligheter

Det är klimatsmart att samåka och nyttja kollektivtrafik – när det finns. Möjlighet till kollektivtrafik är en också en förutsättning för människor utan körkort eller körförmåga ska kunna bo på landet. För nyanlända i landsbygder är det kollektiva åkandet ofta en avgörande faktor för livskvalitet, arbete och utbildning. Men – ofta saknas möjlighet till kollektivtrafik i Sveriges landsbygder vilket gör att andra alternativ skapas.

Lyssna på våra föreläsare:

Peppe Klaassen, samåkning i Tolg

Carl Wiking, samåkningsprojekt för nyanlända i Dalarna

Britt Fogelström, sekreterare SIKO Skärgårdarnas intresseföreningars kontaktorganisation. Sammankallande SIKO:s Sjötrafikgrupp

Fredrik Pettersson, kollektivtrafiksforskare Lunds tekniska högskola

Läs mer och anmäl ditt deltagande här