Expanderar från västkusttrafik till ostkusten

S/S Blidösund Bild: Blidösundsbolaget

Blidösundsbolaget är privatägt och verksamt i Stockholms skärgård med både upphandlad och kommersiell båttrafik. Bolaget har tio egna fartyg, bland annat det välkända ångfartyget S/S Blidösund från 1911, meddelar Transdev i sitt pressmeddelande. Transdev driver genom Styrsöbolaget, skärgårdstrafik, frakttrafik och pendelbåtar i Göteborgsområdet. Genom förvärvet av Blidösundsbolaget expanderar Transdev sin båtverksamhet till ostkusten.
– För Transdev är det en viktig affär som innebär att vi nu även kan erbjuda båttrafik på ostkusten. Genom förvärvet stärker vi vår position inom kollektivtrafik till sjöss och vi ser fram emot att samarbetat med SLL (Stockholms Läns Landsting) och Waxholmsbolaget och vara med och driva utvecklingen i Stockholms skärgård på liknande sätt som vi har gjort i Göteborg, säger Gunnar Schön, vd Transdev Sverige.

Läs hela pressmeddelandet här!

Bryggans kommentar:

Måtte nu Blidösundsbolagets fina gamla anrika flaggskepp S/S Blidösund vara räddat efter höstens oroande artiklar om ekonomisk kris. Och att det istället blir en fin julklapp från västkustföretaget till trogna resenärer på S/S Blidösund.

SVT Stockholms lokalnyheter, 27/11: K-märkta Blidösund i ekonomisk kris

Tidningen Skärgården, 8/12: Osäker framtid för S/S Blidösund