Sommar – och utbudet av evenemang ökar i takt med antal besökare

När nyhetstorkan i myndighetsSverige är som värst, för en ideellt arbetande bryggvakt på Skärgårdsbryggan, då radar istället evenemangen på öar och kust upp sig tack och lov. Vinöns Värdshus, till exempel, har ett gediget musikprogram i sommar. Det är ingen hejd på artistkändisarna. Men smakar det så kostar det, de ska ju naturligtvis ha betalt för sitt jobb som alla vi andra.

Fri entré vanligt på öarna

Öarnas evenemang har ganska ofta fri entré (men kanske inte heller på samma kändisnivå som ovan). Istället får man, ofta en förening av nåt slag, intäkter från mat & dryck, lottereri och annan försäljning. Tipsa gärna Skärgårdsbryggan om skojiga evenemang, ö-dagar, marknader, loppisar, konserter mm i hela vårt avlånga land, kusten runt, gärna med foton. Evenemang med entréavgifter går också bra att tipsa om men var tydliga med att det kostar att komma in. Kom ihåg att ange fotograf när foton ingår i tipset.

Den som har semestervägarna förbi Vinön i Hjälmaren kan kika närmare på programbladet här:
Vinöns Värdshus sommaren 2019 (Bryggans vinjettbild till denna notis är hämtad från affischen)

Midsommarafton på Vinön (med fri entré)

Idag är det dock traditionellt midsommarfirande vid skolan kl 16 och nästa dag är det folkdansuppvisning, åter igen vid skolan men kl 14. Läs mer om Vinön och vad som händer på ön i sommar här!

Källa: Vinon.se och Vinöns Värdshus

Ha nu en härlig skärgårdsmidsommar alla! Hälsar Skärgårdsbryggan och SRF