Rutten för Biscayas långseglingar 2017 spikad!

Sista anmälningsdatum för samtliga seglingar är den 31:a mars, nu på fredag alltså! Biscaya seglar i scouternas regi och har sin hemmahamn på Vindalsö i Stockholms mellersta skärgård där Scouterna arrangerar scoutläger.

Biscayas 5 olika rutter 2017

Mer info och hur man anmäler sig för Biscayas seglingar här!

Skonaren Ingo seglar Tall Ship Race i sommar

Ingo, med hemmahamn i Göteborg, erbjuder allt från söndagssegling (7 maj) till gratis prova-på-segling (första gången 9 maj). I sommar deltar Ingo bland annat i Tall Ship Race etapp II och III.

Mer info om Ingo och vårens och sommarens seglingar på västkusten här!

S/T Westkust, en tremastad skonare på musikturné i sommar

Westkust, med hemmahamn på Orust, seglar dagsturer och håller seglarskolor och segelkurser. I sommar blir det dessutom en musikturné ombord – från Göteborg till Smögen – med artisten Ebbot Lundberg som kapten för skutan med inbjudna artister. Turnén spelas in och kan ses i höst på SVT i fem 60 min långa avsnitt.

Mer om Westkusts sommarseglingar här!

M/S Atene, erbjuder kortare seglingar utmed Bohuskusten

Atene, med hemmahamn i Skärhamn på Tjörn, skriver så här på sin hemsida:
Segla skuta – få nya perspektiv på livet
Det handlar om social gemenskap och om att segla ett fartyg så som man seglat i hundratals år. Ombord delar man hela sig levnadsmiljö med andra människor, ibland under extrema förhållanden. Efter en vecka ombord känner man sina skeppskamrater så väl att en unik kamratanda växer fram.

Atenes hela seglingsprogramm för 2017 här!

S/Y Ellen, besättningssegling ”Vårkråkan 2017”

Ellen, med hemmahamn på Beckholmen i Stockholm, förbereder sig inför vårens och sommarens barn- och ungdomsseglingar med en besättningssegling. I år är det helgen 5 – 7 maj som gäller. De som är kvalificerade för att ingå som besättning kan anmäl sig här!

Här finns mer om Ellens klassresor, kolloseglingar, dagsturer och mycket mer!

S/V Ariel, kollo- och skolseglingar

Ariel, med hemmahamn på Dalarö i Stockholms södra skärgård, är ett skolsegelfartyg som utvecklar grupper och individer och har en lång tradition att engagera arbetslösa ungdomar. Ariel ägs numera privat och drivs som en frivilligorganisation i samma anda som tidigare när fartyget ägdes av Haninge kommun.

Mer här om Ariels seglingar och övrig verksamhet

T/S Constantia, sommarens långseglingar

Constantias långseglingar är öppna för alla. Följ med om du har en längtan till hav och skepp och vill unna dig upplevelsen att segla ombord i ett traditionellt segelfartyg, skriver de på sin hemsida. Constantia, med hemmahamn i Solna (Mälaren), deltar i Tall Ship Race men seglar även med skolklasser i Stockholms skärgård.

Mer om Constantias långseglingar m m här!

Foto taget från T/S Constantia

Skonaren Wetsera

Wetsera, med hemmahamn i Öregrund, är Sveriges äldsta segelfartyg. Wetseras vänner, en ideell förening, arbetar, med hjälp av eu-stöd och stöd från Arvsfonden, med att renovera och bevara fartyget som ett projekt för alla åldrar i Öregrund.

Mer om Wetseras vänners arbete med fartyget här!

Bryggans kommentar:
Detta är ett axblock av våra historiska gamla skolsegelfartyg, flera är över 100 år gamla och många av dem K-märkta, som anordnar seglingar för barn och ungdomar. Sen har vi även de senast byggda (efter gamla förlagor) Ostindienfararen Götheborg och Tre Kronor af Stockholm.

Facebook
Kika även in på segelfartygens respektive facebook-sidor. En sida där man hittar många skutor med seglingsprogram är Seglaskuta. En facebooksida av ungdomar för ungdomar. Seglaskuta finns även som kanal på Youtube här! Alla segelfartygen samlas även under SSF – Sveriges Segelfartygsförbund.
Till SSF:s facebooksida

Sveriges SegelfartygsFörbund