Tillträder 1 januari 2019

Under Stockholms läns landstings budgetfullmäktige i veckan valdes ny ordförande för Skärgårdsstiftelsen. Det blir Elisabet Thand Ringqvist som kommer axla rollen från första januari 2019. Hon har ett förflutet som bland annat VD för företagarna, är entreprenör och politiker (C).

Gillar Skärgårdsstiftelsens utmanande uppdrag att bevara och förvalta

-Jag gillar Skärgårdsstiftelsens utmanande uppdrag att bevara och förvalta samtidigt som tillgängligheten för besökande ska utvecklas, säger Elisabeth Thand Ringqvist i Centerpartiets pressmeddelande.
– Det är glädjande att kunna knyta en erfaren och inspirerande ledare med bred erfarenhet från både näringsliv, politik och samhällsarbete till Skärgårdsstiftelsen. Stiftelsen är en viktig aktör i skärgården med stora möjligheter och utmaningar. Jag ser fram emot ett gott samarbete, säger Gustav Hemming (C) Skärgårdslandstingsråd i samma pressmeddelande.

Hela pressmeddelandet här!

Tillfällig flytt till Tullhuset på Blasieholmen

Lagom till Nobeldagen 10 december flyttar också Skärgårdsstiftelsen från sina lokaler på Skeppsholmen, som ska renoveras, och in i en del av Tullhuset på Blasieholmen. Samma hus som skulle rivits för Nobelstiftelsens nybygge – och som nu har stoppats helt.

Läs mer om flytten på Skärgårdsstiftelsens hemsida

Vinjettfoto: Tullhuset på Blasieholmen. Foto: Skärgårdsstiftelsen