SM, skärgårdsryck och förtjänsttecken i guld

I och med SM, som förra helgen gick av stapeln i norska (!) Lillehammer, är rodelsäsongen över för i år. Landslaget som består av ungdomar från Skärgårdens Rodel- och kälkklubb har haft en bra säsong och laddar nu främst inför ungdoms-OS nästa år, skriver Tidningen Skärgården och avslutar artikeln med följande:
I samband med SM avslutas säsongen och nu får laget njuta av några få dagars vila innan fysträningen drar igång på allvar. Under nästa säsong, som startar i september, kommer fokus för juniorerna att ligga på ungdoms-OS i St Moritz. Dessförinnan blir det dock repris på Skärgårdsrycket, en starttävling i rodel som avgörs under tre deltävlingar i skärgården under sommaren. Första tillfället blir på Grundet vid Nämdö den 8 juni.

Läs hela artikeln på Tidningen Skärgårdens webbsida här!

Bibi Walden tilldelas 2019 RF:s förtjänstecken i guld

Bibi Walden på WM 2017 i Österrike.
Foto: Skärgårdens Rodel & kälkklubb

Att rodelklubben är skärgårdsbaserad och har kommit så långt i sitt tävlande beror delvis på Bibi Walden från Nämdöskärgården (bofast på Orrön) som i år välförtjänt tilldelas Riksidrottsförbundets förtjänsttecken i guld, den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott, för mångåriga utmärkta insatser för den svenska idrottsrörelsen. Utdelningen sker på Riksidrottsmötet den 24-26 maj 2019 i Jönköping.

Stort grattis från Skärgårdsbryggan!

Hoppas vi ses på Skärgårdsrycket 8 juni 2019 på Rögrund. Starttävlingen där alla kan vara med och tävla. (Fotot nedan från förra årets Skärgårdsryck med deltävlingar på Rögrund, Ljusterö och Lidingö.)
Vinjettbilden från 2018 års sommarläger på Rögrund. Foto: Lotten Hjelm / Skärgårdens Rodel & kälkklubb.

Skärgårdsrycket sommar 2018, arr. Skärgårdens Rodel och Kälkklubb