Lite ovanlig skärgårdsakktivitet- stor golftävling bland klippor och måsar… På Skaftö nära Lysekil i Bohuslän finns en riktig golfbana, inte en minigolfdito som väl är vanligare ute i övärlden. Och här spelade i helgen Sveriges största damgolftävling- Skaftö Open.

Så här står det på Skaftö golfklubbs hemsida om banan:

”I en svårforcerad terräng – både i form av komplicerade markägarförhållanden och bohuslänsk gnejs blev SkGK en 18-hålsbana 1994. Sju jobbiga år från beslut och mycket dynamit gick åt till färdig bana. Boplatser från järnåldern var det sista banhindret vilket nu är utforskat, återställt och nysått för spel år 2000. Men Skaftö har blivit en av Sveriges mest natursköna golfbanor.”

Och här om tävlingen från SVT Väst:

Proffstävling på Ladies European Tour Access som spelas 13-15 juni 2019 på Skaftö GK. 132 deltagare under första två dagarna och dag tre gjorde de 45 bästa upp om segern.
Prispengar: 50000 Euro.
Pro-Am 12 juni.
Flicktävling 15 juni.

Nordens största golftävling för damer, Skaftö Open, avslutades på lördagen. Hemmahoppet Frida Kinhult slutade på 17 plats, en under par.

Tyskan Esther Henseleit vann med ett resultat på totalt 196 slag, 11 under par. Bästa svenska blev Lynn carlsson, som slutade på andra plats tätt efter tyskan, med 197 slag och 10 under par.

Källor: SVT, Skaftö golfklubb

Läs mer här om Skaftö open, i Golfbranschen

Skaftö golfbana ligger naturskönt i skärgården. Bild: Skaftö golfklubb