Färjan Strömcrona gick under torsdagseftermiddagen på grund innanför Gullholmen. Något som orsakade ett stort räddningspådrag, rapporterar Bohusläningen på sin nyhetssajt.

Sjöräddningen larmade många enheter för säkerhets skull

– Vi har fyra resurser på plats. I början var det väldigt oklara uppgifter om vad som hade hänt. De här båtarna har ganska många passagerare så vi larmade på ganska rejält, säger Tobias Nicander, sjöräddningsledare på Sjö- och flygledningscentralen till Bohusläningen.se.
Dessutom kallades Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen in. Men på färjan fanns bara ett fåtal passagerare som kunde hämtas av den andra färjan på samma sträcka.
– Ingen av dessa behövde uppsöka sjukvård och läget är under kontroll. De togs i land med Strömstierna, den andra båten de har i trafik i området, säger Tobias Nicander till Bohusläningen.

Nykterhetskoll genomförd – utan anmärkning

En nykterhetskontroll har genomförts utan anmärkning, skriver Kustbevakningen på sin sajt.

Foton och mer att läsa på Bohusläningen.se här!

Kustbevakningens sajt här!

Radioinslag på P4 Väst här!

Ännu oklart vad som ligger bakom grundstötningen

Vad som ligger bakom att en passagerarfärja på torsdagskvällen gick på grund är ännu oklart. Nu väntas en undersökning av fordonet, rapporterar SVT Nyheter Väst.
– Vi ser allvarligt på alla incidenter i kollektivtrafiken. Men en grundstötning är en allvarlig incident, säger Kristian Lans, presskommunikatör vid Västtrafik.

Hela reportaget här!

Källor: Kustbevakningen, Bohusläningen, P4 Väst, SVT Nyheter Väst