Notisen uppdaterad 2019-04-26

Tar hjälp av elever och lärare på Värmdö skärgårdsskola

Först ville regeringen stoppa fjärrundervisningen på Värmdö skärgårdsskola. Men sedan ändrade man sig, skriver Mitti Värmdö. I dag besöker utbildningsminister Anna Ekström (S) och landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) skolan för att höra hur elever och lärare tycker att fjärrundervisningen i landet kan förbättras.
Regeringen håller på att ta fram ett nytt lagförslag och vill höra med lärare och elever ”hur de vill stärka möjligheterna till utbildning av hög kvalitet i hela landet med hjälp av fjärrundervisning”.

Läs hela artikeln i Mitti Värmdö här!

Satsar 10 miljoner kronor extra på fjärrundervisning

De två ministrarna besökte skolan på onsdagen för att uppmärksamma att regeringen satsar 10 miljoner kronor extra på fjärrundervisning i år, rapporterar Mitti Värmdö i en uppföljande artikel.

Läs den uppföljande artikeln i Mitti Värmdö här!

Poddintervju med landsbygdsministern

Hur jobbar Jennie Nilsson (S), nya landsbygdsministern, vidare på landsbygdspropositionens förslag och vad svarar hon på poddlyssnarnas frågor? Det får vi veta i detta avsnitt av podden Landet. Man resonerar bland annat kring fjärrundervisning i glesbygdsskolor, även om man kallar det för distansundervisning i intervjun som egentligen är en annan typ av undervisning.

Hela intervjun, 25 minuter, i Podden Landet här!

Källa: Landsbygdsnätverket och Mitti

Vinjettbild: Skridskoåkning årskurs 1-4, Möja skola. Foto: Britt Fogelström