FN:s havskonferens i New York i fjol resulterade i över 1 400 frivilliga åtaganden för att rädda haven.

Den 17 maj kommer Peter Thomson från önationen Fiji, FN:s första särskilda sändebud för havsfrågor, till Havs- och vattenforum i Göteborg.

– Om vi vill ha säkra våra arters framtid på den här planeten så måste vi agera nu för att få friska hav och kunna möta klimatförändringar, säger Peter Thomson.

På Havs- och vattenforum i Göteborg kommer Peter Thomson att berätta om globala havsutmaningar och vad som kan göras för att rädda världens hav.

– Peter Thomson är något av en världsstjärna när det gäller kunskap om våra hav, hur de mår och varför det är så viktigt att satsa på haven. Han pekar bland annat på hur man går från globalt till regionalt och lokalt engagemang och vad som krävs för att vi ska nå de mål som satts upp, säger Jakob Granit, generaldirektör på Havs- och vattenmyndigheten, HaV.

– Tack vare den stora framgången med FN:s havskonferens har en global medvetenhet om att mänskligheten behöver förändra sitt förhållande till havet aktiverats. Jämsides med frågan om klimatåtgärder så har nu havsåtgärder blivit ledord för 2000-talets miljöarbete och satsningar på båda områdena krävs för att kunna säkra vår framtid och för allt liv på jorden, säger Peter Thomson.

Foto: HaV

Läs hela notisen

Källa: HaV