I tisdags bjöd Matverk Stockholm och Länsstyrelsen i Stockholms län in till en heldag till bredden fylld av matinnovationer, företagsstrategier, nätverkande och samverkan på Tom Tits i Södertälje. Här ville man inspirera både hjärnceller och smaklökar!

Pitabröd och fårkött på vinnartallrikarna

Första priset gick till ett lag bestående av Järna- och Södertäljeföretagen Saltå Kvarn och Il Forno Della Pita för deras nyskapade surdegs-pitabröd bakat på korn- och dinkelmjöl. Vinnarlaget går nu vidare till den nationella finalen i tävlingen Matverk som går av stapeln i Nyköping nästa år.

Cilla Heurlin och Lena Salomonsson, Örätt. Foto: Matverk Stockholm

Andra pris gick till företaget Örätt AB, hemmahörande på Svartsö i Stockholms mellanskärgård, som tillsammans med Lill och Per Scherman från Hjälmö lantbruk hade tagit fram en välsmakande och färsk barnmat gjord på lammkött från Hjälmö.
Örätt levererade för övrigt middagsmaten till deltagarna på SRF:s mötesdagar på Möja häromsistens. Men då var det vuxenmat som serverades.

Tredje pris gick till Anneli och Samuel Wallin på Mörkölamm för deras lufttorkade fårstek med smak av natur, gjord av tackkött, som annars är en mindre lönsam produkt.

Grattis från Skärgårdsbryggan till vinnarna!

Källa: Länsstyrelsen – Vinnare i Matverket