Elbussen invigdes på Visingsö 1 juni 2019

För ett knappt år sen skrev Bussmagasinet.se att busstrafiken på Visingsö till hösten skulle köras med elbuss. Riktigt så snabbt gick det inte men den 1 juni 2019 blev det stor invigning och premiärtur för Jönköpings läns första elbuss – på Visingsö.
Marcus Eskdahl (S), ordförande i nämnden för trafik, infrastruktur och miljö på Region Jönköpings län, höll invigningstal vid hamnen på lördagen, rapporterar JP.se.
– Kul att så många kom på invigningen och ville ta en provtur. Det var många passagerare som tyckte att bussen var väldigt tyst, säger han till JP.se.

Bra lösning för Visingsö

Elbussen går på ett batteri som laddas under natten. Eftersom linjen på Visingsö är relativt liten passar bussen bra just här, rapporterar JP.se vidare.
– Vi är väldigt nöjda, både från Region Jönköpings län och Jönköpings länstrafik, att vi fått till den här lösningen med en elbuss. Vi tror att det är en väldigt bra lösning för Visingsö och de behov som finns på ön. Det är kul att vi gör den här satsningen och att andra som kommer utifrån ser det.
Ytterligare en elbuss tillkommer i länet, linje 17 i Jönköping, men det blir först i slutet av året.

Källa: Bussmagasinet.se och JP.se Hela notisen här!

Vinjettfoto: Bengt Svensson, Visingsö