Nästa helg  träffas representanter för alla medlemsföreningar i Skärgårdarnas Riksförbund, SRF, på Möja i Stockholms skärgård. Det är ett av några årligen återkommande tillfällen att diskutera viktiga skärgårdsfrågor och dra upp riktlinjer för den kommande verksamheten.

Redan på fredagen samlas de olika fack-arbetsgrupper som finns inom SRF som jobbar speciellt med utvalda områden. Det gäller till exempel färjor, bredband, boende, miljö, skärgårdsbönder och även hur vi ska arbeta med nyhetsplattformen Skärgårdsbryggan.

Förutom de interna diskussionerna kommer under lördagen riksdagspolitiker till Möja, för att få höra mer om vilka frågor som SRF anser särskilt viktiga inför valrörelsen 2018. Det blir givetvis också tillfälle för representanterna från föreningarna att fråga politikerna hur de ser på t ex strandskydd, förmånsbeskattning av båtar och annat som är viktigt för att bibehålla och utveckla våra skärgårdssamhällen.

Även skärgårdsbor från närområdet är välkomna att delta i en del aktiviteter under lördagen, såsom politikerutfrågning och filmvisning på Möja bio. Föranmälan behövs, se lokal annonsering.

Här hittar du mer om SRF och arbetsgrupperna