Nätverket för skärgårdsskolor, i Skärgårdarnas Riksförbunds regi, bjuder in till boksläpp torsdag 7 mars kl 10-12.15 i Landstingshuset på Kungsholmen i Stockholm. Projektet har genomförts i samarbete med Skärgårdarnas Riksförbund SRF, Nordiska Skärgårdssamarbetet NSS samt de deltagande skolorna.

Pressmeddelande: Skärgårdsskolornas geografibok är klar!

Elever och lärare från fjorton skärgårdsskolor, från Seskarö i norr och Gräsö i öster, till Koster i Bohuslän i väster och Ven i söder, har samarbetat och presenterat sin skola och hembygd i en gemensam geografibok. Syftet är att dokumentera vardagen och närmiljön.
Våra grannländer, Danmark, Finland och Åland har bidrag med i boken så det är sjutton områden som redovisas. 

Tre barnboksförfattare är inbjudna till boksläppet för att beskriva sin väg till sitt författarskap och presentera några av sina böcker. De tre är:

  • Helena Bross, Sverige
  • Pernilla Lindroos, Åland
  • Henrika Andersson, Finland

Boksläppet livestreamas på YouTube

Lärare och elever från Sankt Annas och Gräsös skärgårdsskolor medverkar på plats och berättar om sina bidrag till geografiboken. Alla skolor kan följa med på distans och öppna sina bokpaket samtidigt då hela evenemanget livestreamas på Youtube. Länken till boksläppet finns här!

Läs mer om vad boken kostar, hur du beställer den samt hur du anmäler dig för att kunna delta på plats: Som pdf: PRESSMEDDELANDE Skärgårdskolornas geografibok är klar!

Källa: Skärgårdarnas Riksförbund