Se upp för båtmotortjuvar i höstmörkret!

Båtsäsongen må vara över för de flesta båtägare. Men för båttjuvarna är detta början – med ostört arbete i höst- och vintermörkret, skriver Hamnen.se.
– Motorstölder är det tyngsta skadesegmentet. De stölderna sker ofta i samband med upptagning då man kanske låter motorn sitta kvar ett tag efter upptagning och då är tjuvarna framme, säger Arvid Böhm, båtexpert på If.
Norrtälje kommun drabbades förra året av flest båtmotorstölder (145) följt av Göteborg (125) och (115) Värmdö. Se hela listan över mest drabbade kommunerna i Hamnens.se:s artikel här.

Att båtmotorstölderna ökar skrev Skärgårdsbryggan också om den 2:a augusti.

Polisen berättar vad båtägare kan göra i förebyggande syfte

Rino Carlsson och Magnus Wohlin
Foto: Andreas Hagelin, Tidningen Skärgården

Polisen gör just nu en turné i Stockholms skärgårdskommuner och pratar om förebyggande arbete för att minska stölderna, skriver Tidningen Skärgården.
– Vi som poliser kan inte vara överallt precis hela tiden. Därför är ni, som rör er i de olika områdena, viktiga för oss. Det är ni som är våra ögon utåt. Tillsammans kan vi stoppa stölderna, säger Magnus Wohlin. Han menar att en fungerande båt- och grannsamverkan är det bästa sättet för att hindra tjuvarna.

Läs hela artikeln i Tidningen Skärgården här, med fler tips från polisen!