Under fredagsmorgonen den 14 december anlöpte årets sista kryssningsfartyg Göteborgs hamn. Det var det 43:e anlöpet för året och med det har närmare 60 000 kryssningsresenärer besökt Göteborg under 2018. Nästa år blir siffrorna betydligt större – redan nu är 64 anlöp bokade för 2019.

 

I fredags avslutades en ovanligt lång kryssningssäsong i Göteborgs hamn. Säsongen startade den 13 april i våras och avslutas den 14 december med ankomsten av fartyget Albatros. Fartyget med sina 800 passagerare anlöpte hamnen under morgonen.

Kryssningsdestinationen Göteborg har ökat rejält i antal anlöp och besökare på senare år – under 2010-talet har antalet passagerare legat på över 50 000 årligen. Det gör Göteborg till Sveriges tredje största kryssningsdestination efter Stockholm och Visby.

– Göteborg uppskattas mer och mer som kryssningsdestination. Besökarna tycker om atmosfären i staden, utbudet av shopping, restauranger, caféer och att det är gångavstånd till det mesta, säger Maria Särnholm, Cruise Manager på Göteborg & Co.

De flesta som kryssar till Göteborg är tyskar, engelsmän och amerikaner. Tillsammans spenderar de cirka 60 miljoner kronor i staden.

Foto: Göteborgs hamn

Läs hela notisen

Källa: infrasverige.se