Vår, påsk och lammtider

Vårens lamm på upptäcktsfärd på Vinön.
Foto: Eva Widlund

Med våren så kommer lammen. Månadens bild är från Vinön. Nyfikna lamm ger sig ut på upptäcktsfärd, skriver Eva Widlund, SRF:s webbmaster som också fotograferat, på SRF-sajten.

Vi skärgårdsbor

Vi skärgårdsbor nr 1, som Skärgårdsbryggan redan rapporterat om, är nu utdelad till alla adressater. Stockholms län fick numret något försenat på grund av strul med adresslistan på tryckeriet.

Påskledigt

I detta nu är vi mitt i påskhelgen, därav en något lugnare mötesmånad för SRF. April avslutas med årsstämman i Söderhamn sista helgen i april.

Hemsköborna 10 år!

Jubileumsalbumet av Anders Persson för Vi skärgårdsbor

Under SRF:s årsmötesdagar 2019 i Söderhamn släpps Hemsköbornas jubileumsalbum som består av 44 sidor och innehåller de senaste 10 årens ”strippar” samlade per år och som nedtecknas exklusivt för SRF:s tidning Vi skärgårdsbor. En beskrivning av idén och tecknaren finns också med samt lite annat smått och gått, meddelar Lennart Andersson, ordförande för Söderhamns Kust & Skärgårdsförening. De som närvarar på stämman har möjlighet att köpa sina exemplar signerade till ett rabatterat medlemspris. Albumet finns även att köpa via förenings sajt för ordinarie pris, då tillkommer även kostnaden för frakten. Här finns även den fina boken Söderhamns skärgård – speglad i konsten att beställa.
För bokbeställning via nätet se föreningens sajt här!

SRF:s möten april 2019

Måndag 1 april

  • ESIN har möte via zoom – Sten-Åke Persson och Anetté Larm Johansson deltar

Tisdag 2 april

  • Naturvårdsverket, om arrende på statlig mark. – Deltar gör SRF:s nuvarande ordförande Sune Fogelström och tidigare ordförande Bengt Almkvist

Tisdag 9 april

  • SRF Skolgrupp har Skypemöte

Torsdag 11 april

  • SRF Färjegrupp, möte med Trafikverket Färjerederiet i Solna – kring de gula färjornas leder.

Lördag till söndag 27 – 28 april

  • SRF:s årsstämma i Söderhamn – Medlemsföreningarnas valda representanter samlas till årsstämma.

Källa: Skärgårdarnas Riksförbund